Zeszyty Naukowe. Nowa Marchia - Prowincja Zapomniana - Ziemia Lubuska - Wspólne Korzenie, nr 10 - Jaworski, Edward. Red. (Die Neumark- Eine Vergessene Provinz - Lebuser Land - die Gemeinsamen Wurzeln, 2011)
Materiały z sesji naukowych organizowanych przez Wojewódzką i Miejską Bibliotekę Publiczną im. Zbigniewa Herberta w Gorzowie Wielkopolskim wspólnie z Stiftung Brandenburg w Fürstenwalde
Keywords: historia; Gorzów Wielkopolski (woj. lubuskie); Nowa Marchia (kraina historyczna); województwo lubuskie; czasopismo naukowe; czasopismo regionalne; regionalizm