Zeszyty Naukowe nr 3. Nowa Marchia - Prowincja Zapomniana - Wspólne Korzenie - Wojewódzka i Miejska Biblioteka Publiczna im. Zbigniewa Herberta (Gorzów Wielkopolski) (Die Neumark - Eine Vergessene Provinz - die Gemeinsamen Wurzeln, 2005)
Materiały z sesji naukowych organizowanych przez Wojewódzką i Miejską Bibliotekę Publiczną im. Zbigniewa Herberta w Gorzowie Wielkopolskim wspólnie z Stiftung Brandenburg w Fürstenwalde
Keywords: historia; Nowa Marchia; Gorzów Wielkopolski (woj. lubuskie); czasopismo naukowe; czasopismo regionalne